RacketJunkie

VideoKanaal
VideoKanaal
Ga naar de inhoud
Padel training video's


Op deze pagina vindt je een aantal oefeningen en demo's (met dank aan KNLTB, The Padel School, Hello Padel Academy, Diego Mieres, Prodigy Land, Otro Nivel, Andreas Johansson, Padel Trainer, Padel-Only Academy e.a.).


oefengames
Geen 4 spelers beschikbaar? Ook dan kun je leuke uitdagingen spelen. Er zijn diverse spel -en trainingsvormen om de slagen en beheersing  onder druk te oefenen.
Diverse oefengame variaties voor 2 spelersSamenwerkings oefening met 4 spelers en 2 ballenCrosscourt game Sanyo Gutierrez vs Mauri Andrini.
Let op de variatie! De bal hoeft niet persé in het vak zelf te stuiten, maar moet na de stuit wel in het vak terechtkomen.
Crosscourt game Bela vs Chingotto.
Variatie op tiebreakgame elk steeds 2 servicebeurten tot 7 punten
Variatie op de spelregels bij singles crosscourtgame:
Alle spelregels die van toepassing zijn bij het Padel dubbelspel zijn ook van toepassing bij het enkelspel op een standaard dubbelspeelveld, met enkele uitzonderingen:
  • De kant waar men vanuit serveert en ontvangt is het actieve speelveld. (helft)
  • Als de bal een 2de stuit in het speelveld maakt wat niet actief is, dan is de bal uit.
    Let op: de bal mag bijvoorbeeld na een servicereturn stuiten in het niet-actieve speelveld van de ontvanger. Als de ontvanger niet retourneert en de 2de stuit beland in het actieve speelveld van de ontvanger, komt in het net of gaat over het net aan de zijde van de actieve zijde van de ontvanger, dan is de bal in. (goed)
  • Een smash die na de stuit via het raam het speelveld verlaat aan de actieve kant van de ontvanger is goed. Verlaat de bal het speelveld aan de niet actieve zijde van de ontvanger dan is deze uit.


Laatste wijziging:
13-7-2024
Terug naar de inhoud