TERUG - 3 - RacketJunkie

VideoKanaal
VideoKanaal
Ga naar de inhoud

TERUG - 3

RACKET
JUNKIE
een gezonde verslaving?
Squash of Padel

Als racketjunkie ben je misschien verslaafd aan beiden, maar wat is het gevolg van het spelen van de ene racketsport voor de andere? Squash, 3 muren en 1 glazen wand. Samen 62 m² om te rennen, te buigen, geduld te hebben en precies goed tegen het zwarte balletje  te slaan. Padel, 2 glaswanden en een hekwerk gescheiden door een net in het midden. Deze vormen samen het speelveld van 2x 100 m², waar samenwerking, precisie en geduld een grote rol spelen. Precisie en geduld, in beide sporten een gemeenschappleijke deler. Maar toch is er verschil en uit ervaring kan ik zeggen dat het omschakelen helaas makkelijker lijkt dan in praktijk ten uitvoer brengen.

muziekje erbij tijdens de training ?
Tab Benoit - The Blues Is Here to Stay
00:00
Los Lonely Boys - 11. Heaven (live)
00:00
Popa Chubby - Sweet Goddess of Love and Bee
00:00
The Robert Cray Band - Love 2009
00:00
John Mayer - Belief (live at Crossroads)
00:00
Popa Chubby - Matchbox
00:00
Baseballs - Umbrella
00:00
Imelda May - Rollin' and Tumblin' (Live)
00:00
00:00
00:00
Samenwerken loont


Daar waar het bij squashen in de regel ontbreekt aan samenwerken als duo is dat van groot belang bij padel. Niet alleen het synchroon bewegen naar achter of voor, maar ook het zijdelings "wipen" is cruciaal. Dat alles om de tegenstander geen ruimte te geven om te scoren op de 100 vierkante meter die je als koppel verdedigt.


Lees meer hierover in de Padelgids van januari 2020 >>
training

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis efficitur urna a tortor porttitor ultricies. Praesent eget dui varius, feugiat nisi sit amet, maximus odio. Vestibulum ac justo ac turpis dapibus sollicitudin. Morbi volutpat ultricies dictum.

Laatste wijziging:
13-5-2024
Terug naar de inhoud